BOA

Het bestuderen van het leven valt soms niet mee. Vaak wordt de Biologie bedreven door middel van het lezen van boeken, artikelen en collegedictaten. Als je daar nu helemaal geen zin meer in hebt is daar de “Biology Outdoor Association”, ook wel de “Biologen Op Avontuur” genoemd. Biologen gaan op avontuur op zoek naar de coolste kanten van het leven op aarde, want daarvoor ben je bioloog geworden. Van vogels op een waddeneiland en bloedzuigers uit de sloot tot anatomieavonden waarbij je lekker de binnenkant van beesten gaat bestuderen. De BOA heeft het allemaal. De commissieleden zijn altijd te herkennen aan hun stijlvolle Indiana Jones hoeden. Hiermee zijn ze al aan menig zonnesteek ontsnapt. Bereid je voor op spanning en avontuur als je met de BOA meegaat. Soms is er zelfs drank achteraf. Rondzwerven over de uitgestrekte wildernis van Schiermonnikoog, gezellig met je mede-biologen of over de donkere Veluwe fietsend, je oren spitsend voor burlende herten. De afgelopen drie jaar hebben we zeer diverse dingen gedaan. Een korte impressie: vogelweekend op Terschelling, burlende herten bekijken en beluisteren op de Veluwe, anatomieavonden met lammetjes, halve paardenhoofden en kikkers, paddenstoelenexcursies rond de campus, vissen naast een kerncentrale en een natuurdocumentaire avond.

We staan altijd open voor nieuwe ideeën en verse, enthousiaste biologen. Stuur daarom zeker een mailtje naar boa.biologica@wur.nl als het je leuk lijkt om dit soort activiteiten te organiseren.

Groetjes,

de BOA

Contact: boa.biologica@wur.nl

v.l.n.r.: Annika Liefferink, Els van de Zande, Sophie Mulder, Noah de Croock, Bram Cladder (bovenin), Bastiaan Drost, Judith van der Giessen. Missend in de foto: Violeta Onland