Current board

The 63th board of B.V.W. ‘Biologica’ consists out of:

Voorzitter:  Jennifer van der Sluis

Secretaris:  Seppe Rademaker

Penningmeester: Elisa van Geldorp

Commissaris PR: Kayleigh Smit

Commissaris Commissie: Rik Ruiterkamp

Commissaris Extern: Marco Burgman

Commissaris Studie: Daan Curwiel

Voorzitter

Jennifer van der Sluis

Middag!

Mijn naam is Jennifer van der Sluis en ik mag met gepaste trots zeggen dat ik de huidige Voorzitter van het 63ste bestuur der B.V.W. ‘Biologica’ ben. Dit is alweer mijn tweede termijn als bestuurslid bij B.V.W. ‘Biologica’, en ik kijk er erg naar uit! Als Voorzitter leid ik alle bestuursvergaderingen en 2x per termijn de Algemene Leden Vergaderingen. Verder zorg ik voor overzicht over het bestuur en de hele vereniging. Als voorzitter moet ik er natuurlijk ook voor zorgen dat het goed gaat met de rest van de bestuursleden en dat iedereen een leuk termijn heeft. Tot slot controleer ik of iedereen zijn taken goed uitvoert, en help ik waar ik nodig ben!

Voordat ik bestuur ben ga doen bij B.V.W. ‘Biologica’, zat ik al in een commissie: de BAC. Helaas heb ik deze geweldige commissie alleen nog maar in corona-tijden mogen beleven, maar zélfs online is het altijd superleuk (wellicht speelt het altijd aanwezige bier hier een rol in…). Ik kan niet wachten om een keer een real life BAC-activiteit mee te maken, de karaokeavonden lijken legendarisch te zijn. In de BAC is het oud bestuur buitengewoon sterk vertegenwoordigd, en het is ook via hen dat ik interesse in een (parttime) bestuursjaar heb gekregen! Sinds ik in het bestuur zit, zit ik in meer commissies: de SponsCie vol met oude Commissaris Extern functionarissen die de huidige Commissaris Extern altijd bijstaan en de ScripCie die onze prachtige site onderhoudt.

Ik ben inmiddels alweer bijna derdejaars student en heb gekozen voor Major B (Development and Adaptation). Naast mijn studie werk ik ook nog zo’n 2 ochtenden in de week in de schoonmaak.  Verder ben ik 19 jaar oud en kom uit het Sallandse Deventer. Inmiddels heb ik de IJssel al bijna 2 jaar verruild voor de Rijn en woon ik in een superleuk huis met mensen van allerlei studies. Nu in corona tijd wordt hier menig huisfeestje georganiseerd en bier is altijd aanwezig! Verder zit ik ook bij de studentenvereniging Nji-Sri waar ik helaas wat minder actief ben tegenwoordig. Ik kijk er nu alweer naar uit om weer een pitcher Captain-Morgan Pepsi te bestellen :D.  Naast bier drinken verzorg ik mijn al aardig uit-de- hand-lopende collectie huisplantjes, teken ik af en toe wat en ga ik graag wandelen in het donker met een lekker metal/rock muziekje op. In het weekend ga ik vaak nog eens langs Deventer om mijn honden weer te zien (oh en mijn familie natuurlijk). Mocht het weer mooi zijn, ga ik ook wel eens mountainbiken in Ede en zwem ik dikwijls in de avond in de Rijn na een paar drankjes.

Nu heb ik wel weer genoeg gekletst.  Als je meer wilt weten over mij, mijn ervaring als Wageningse bioloog, over mijn functie, over het bestuur in het algemeen of over het leven: stuur me een berichtje of stap eens op me af, is alleen maar gezellig 🙂

Toedels!

Jennifer

Secretaris

Seppe Rademaker

Mogguh,

Mij naam is Seppe, ik ben de secretaris van de vereniging. Mijn taak is eigenlijk vooral het bijhouden van de mail, het notuleren tijdens vergaderingen en het bijhouden van het ledensysteem.

Ik zit nu in mijn tweede jaar en ga major D kiezen zodat ik me kan gaan specialiseren in de leukste kant van biologie: ecologie! Dan kan ik hopelijk ooit betaald als spongebob die aan het kwallenvissen is met mijn netje rondrennen om insecten te vangen. Mijn thuisthuis is in Alphen aan den Rijn, hier in Wageningen woon ik op de Haarweg op een gezellige gang waar we met ongeveer 16 wonen.

In mijn vrije tijd ben ik vaak buiten te vinden met een verrekijker en camera om mijn nek en een loepje in mijn zak, op zoek naar planten, insecten, vogels en al de andere zooi die in de natuur te vinden is. Qua sport doe ik op ’t moment niet heel veel, ik fiets naar de uni en loop naar de Hoogvliet, telt dat? Ik zeg wel al een jaar lang dat ik het wielrennen weer ga oppakken, misschien dat ik er dit jaar echt weer mee begin?

Binnen onze vereniging ben ik niet alleen bestuurslid, ik ben ook secretaris bij de BOA (de leukste commissie van de vereniging) en ik zit in de introdukCie.

Als je vragen hebt, je mag altijd naar het hok komen of een mailtje sturen!

Penningmeester

Elisa van Geldorp

Hey!

Mijn naam is Elisa en ik ben de penningmeester van de vereniging. Ik verwerk de declaraties en houd de boekhouding bij. Ik ondersteun de commissie penningmeesters en maak en controleer de begrotingen en afrekeningen.

Ik ben derdejaars en doe major C. Mijn thuisthuis is in Ridderkerk, en hier in Wageningen woon ik in een super gezellig huis met 7 anderen. Zoals elk goed studentenhuis in Wageningen is onze woonkamer een ware jungle. Daarnaast ben ik bezig om van mijn balkon een complete moestuin te maken. 

Binnen Biologica ben ik niet alleen bestuurslid maar zit ik ook in de SpelCie en bij Aves. Als ik ergens een gaatje in mijn agenda heb vul ik dat het liefst met door de uiterwaarden banjeren, lezen, schilderen, mijn planten verzorgen en natuurlijk onderuit gezakt op de bank First Dates kijken. 

Als je vragen heb kun je mij altijd aanspreken of mailen!

Liefs,

Elisa

Commissaris PR

Kayleigh Smit

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Commissaris Commissies

Rik Ruiterkamp

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Commissaris Extern

Marco Burgman

Ola,

Ik ben Marco ik ben de huidige Commissaris Extern en mijn taak (de enige) is geld binnen harken van arme bedrijfjes. Nu kan men zich afvragen of dit moreel goed is en waar mijn morele kompas ligt, maar het antwoord is simpel, meer geld is meer bier.

Ik woon aan de markt in Wageningen en heb een haat liefde met de kerk, mooi ding maar als je elke dag om 05.00 wordt wakker gemaakt met prachtige liederen, dan kan je dag natuurlijk niet meer stuk. De kerk bel kan wel stuk.

Mijn hobby’s zijn nogal uit een lopende dingen. Zo studeer ik BBI en doe Major A, maar ik programmeer ook spelletjes en bijvoorbeeld deze website. Mocht je je afvragen hoe de website door Freek Vonk wordt “ge-powered”, daar wil ik geen commentaar over geven. Wat ik wel kan zeggen is dat ik bij de ScriptCie zit en deze groep adequate mensen geen idee hebben van het contract dat ik met Freek Vonk heb getekend. Ook doe ik iets met sport en wat andere dingen.

Persoonlijke ben ik niet van de lange verhaaltjes op papier, in het echt ben ik daar wel van. Als je vragen hebt of even wil praten, kom naar het hok. Wil je graag een e-mail sturen, stuur er dan gelijk meerdere met dezelfde inhoud. Onze secretaris vindt dat leuk zei hij.

Joejoe,

Marco

Commissaris Studie

Daan Curwiel

Gegroet eenieder die dit leest, 

Mijn nomen en omen is Daan Curwiel. Mijn post binnen het 62e bestuur der B.V.W. Biologica is die van Commissaris Studie. Dit houdt simpelweg in dat ik me met alle studie gerelateerde zaken bezighoud, van onze lieve leden informeren tot mee vergaderen in allerlei onderwijsorganen om de biologen uit Wageningen te vertegenwoordigen. Binnen de studie biologie te Wageningen worden allerlei verbeteringen en veranderingen van het programma besproken bij de vergaderingen van de periodieke onderwijscommissie (OnderCie) en opleidingscommissie (OpCie). Ook ben ik voorzitter van het overleg tussen de verschillende Commissarissen Studie van Wageningen (StuCom) om het onderwijs binnen Wageningen te bespreken. Verder kom ik met de studiecommissarissen van de Biologieverenigingen in Nederland bijeen bij het Landelijk Overleg Biologie Studenten, het LOBS, om allerlei zaken te bespreken. Mijn taak is dan vervolgens ook om de leden via de Missing Link en andere outlets op de hoogte te houden van al wat gaande is omtrent de studie. Als laatste ben ik ook lid van de EducaCie, om allerlei onderwijs gerelateerde activiteiten voor de leden te organiseren. 

In mijn vrije tijd ben ik vaak bezig met allerlei plant gerelateerde activiteiten, zowel binnen als buiten. Logischerwijs ben ik dus ook nog lid van Botanica, onze plantencommissie. Naast de plantjes wil ik nog wel eens een boek lezen, piano spelen, mijn aquaria onderhouden, tekenen, aan mijn fiets knutselen of wat lekkers koken. 

Spreek me vooral aan als het over de studie gaat, maar ook zeer zeker als het over plantjes of een bord nasi gaat. 

Plus Ultra, 

Daan Curwiel